۱۳۸۹ فروردین ۲۶, پنجشنبه

احضار به کمیته انضباطی

در طول تحصیلم چندین بار به کمیته انضباطی احضار شدم، گاهی به صورت شفاهی و اغلب به صورت کتبی. تا قبل از آمدن رضوانی این رفت و آمدها تأثیری نداشت و خیلی جدی نبود. اما بعد از آمدن این معاون جدید پرونده‌سازی شروع شد.
اولین بار در دوره‌ی محمودی به کمیته احضار شدم و آن هم درست پس از آن بود که خبری را در مورد هتاکی یکی از رابطان کمیته انضباطی در پنجره نوشتم. ظاهراً یکی از این آدم‌فروشانی که در آن دانشگاه به آن‌ها رابط می‌گویند در طبقه آخر خوابگاه 9 ادبیات پس از صحبت کردن شروع به فحش دادن ناموسی کرده بود و بچه‌های لاین از این رفتار رابط شاکی بودند. این موضوع را من سربسته در پنجره نوشتم و اسمی از رابط نبردم تا حداقل این موجودات رفتارشان را درسکت کنند.
حدس من این بود که این احضار باید به همین مطلب ارتباط داشته باشد با محمد احسانی که عضو کمیته ناظر بر نشریان دانشجویی بود تماس گرفتم و گفتم در مورد مطالب نشریه، طبق قانون، کمیته انضباطی نباید وارد شود و او هم دنبال قضیه را گرفت و به او گفتند به نشریه ربطی ندارد.
سعی کردم قبل از رفتن به کمیته از موضوع باخبر شوم. اما هیچ کس توضیحی نداد. این احضار کردن و توضیح ندادن در مورد اتهام وارده، نوعی شکنجه سادیستی است که کار معمول کمیته انضباطی است.
تاریخ مقرر به دفتر رفتم و با اتهام عجیبی روبرو شدم. به من گفتند در تاریخ فلان تو در سینماتئاتر دانشگاه بودی و مزاحم یک دختر شدی و به او فحاشی کردی! گفتم اول من تا به حال با کسی بگومگو نداشتم. دوم این که من اصلاً سینماتئاتر نمی‌روم! جالب بود که این موضوع را قبلاً در پنجره هم گفته بودم. به خاطر بی‌کیفیت بودن پخش فیلم نوشته بودم که تماشای فیلم در سینماتئاتر هیچ لذتی ندارد. این‌ها را گفتم و شمس اصرار داشت که توضیح بدهم چرا این کار را کردم. طبق معمول برگه شکایت را هم به من نشان نمی‌داد.
من حرف آخر را زدم و گفتم این اتهام ربطی به من ندارد و اشتباه شده است. شمس اصرار داشت که باید بروم و از آن خانم رضایت بگیرم! گفتم من این اتهام را قبول ندارم چرا باید رضایت بگیرم؟ خلاصه آخرش گفت پس من شاکی را می‌آورم تا با هم روبرو شوید. قبول کردم.
چند روز بعد به من زنگ زد و گفت شاکی پرونده آمده دفتر کمیته انضباطی و منتظر شماست. رفتم آن‌جا و یک خانم شدیداً محجبه با یک پسر دانشجو عضو بسیج که می‌شناختمش آن‌جا بود. تا من را دیدند گفتند که ببخشید اشتباه شده است و کس دیگری بوده است! خلاصه نفهمیدم به چه دلیلی آن دانشجوی بسیجی هم آمد جلو و کلی عذرخواهی و روبوسی کرد که ببخشید که اشتباه شده است. من هنوز هم نفهمیدم این قضیه به او چه ربطی داشت. من هم برگشتم و شمس هم که وانمود می‌کرد فقط وظیفه‌اش را انجام داده است و در مورد مسئولیتش صحبت کرد.
نکته جالب این بود که شاکی محترم علاوه بر این که اسم و فامیل من را نوشته بود مشخصات نشریه‌ را هم نوشته بود که من مدیرمسئولش هستم. چطور می‌شود کسی این همه اطلاعات رااشتباه کرده باشد؟
مسئله اصلاً اشتباه آن دختر دانشجوی احتمالاً بسیجی نبود. قضیه این بود که شمس می‌خواست از این طریق قدرتش را نشان بدهد و بگوید که از هیچ هم می‌تواند پرونده‌سازی کند تا ما حساب ببریم.
بعدها هم تجربه ثابت کرد که شمس با پشتیبانی حامی اصلی‌اش احمد اکبری که سعی می‌کند به هر وسیله‌ای قدرتش را حفظ کند، می‌توانند هر اتهام دروغی را به دانشجویان بزنند و کسی هم عملاً امکان هیچ‌گونه دفاعی ندارد.

۴ نظر:

  1. کمیته انضباطی دانشگاه سیستان و یبوچستان نمونه ای از سیستم حکومت ایران است.
    سیستمی که استفاده از روش‌های غیراخلاقی و پرونده‌سازی و تهمت‌زنی در آن معمول است.

    پاسخحذف
  2. ماجرای شکایت از کامران جلیل به علت فحاشی به خانم سحر (فامیلش یادم نمیاد) هم مشابه این جریانه. من اون جلسه کامران رو از نیمه های جلسه کنار خودم نشوندم. کامران نمیتونست خودش رو کنترل کنه. اما من یادم نمیاد که به اون خانم فحش داده باشه. شاید هم من واقعا یادم نمیاد. اما تو کمیته پرونده تشکیل دادن که اون خانم به خاطر فحاشی از کامران شکایت کرده. در آغاز جریان، اون خانم در گفت و گو با کامران که پیگیر این شکایت بود، شکایت خودش از کامران رو انکار کرده بود و انگار که اصلا از جریان خبر نداشته و حتی گفته بود که همچین شکایتی در کاره، میاد و رضایت میده اما بعدها انگار وارد جریان میشه و... البته بقیه ی داستان رو دقیق یادم نیست

    پاسخحذف
  3. میگم من یه سوالی داشتم... این رابطین همه از شمس دستور میگیرن؟ آیا حراست هم رابط هایی داره واسه خودش؟ فرق یه رابط کمیته انضباطی با یه رابط حراست چیه؟

    پاسخحذف
  4. دقیقا نمی‌دانم. اما گمان می‌کنم با این همه رابط کمیته که تحت نظر شمس هستند دیگر نیازی به رابط حراست نیست. رابطها زیر نظر مستقیم شمس هستند و شمس هم زیر نظر مستقیم اکبری که او بالادست حراست است. در نتیجه با هماهنگی اکبری هر کاری لازم باشد برای حراست هم انجام می‌دهند.
    اما فاضل جداگانه رابطهایی برای خودش دارد که عموما یا از همشهری‌های خودش است یا دانشجویان گروه تربیت بدنی. با دادن کار دانشجویی‌هایی مضاعف که عموماّ تشریفاتی است و کاری انجام نمی‌شود از آنها برای خبرچینی و شایعه‌پراکنی استفاده می‌کند.

    پاسخحذف